RD pulťák

14.03.2013
 
Autor:
jiří železný
Status:
studie

Energeticky úsporný rodinný dům pro bydlení v souladu s přírodou

Přízemní rodinný dům na půdorysu lichoběžníka řešený jako dřevostavba. Konstrukční a geometrická jednoduchost dává předpoklady k nízkoenergetickému provozu domu. Dispozičně je dům tvořen na severní straně užitkovými a na jižní straně obytnými místnostmi. Je možná velká variabilita dělení těchto prostor. Vše je přístupné z centrálního komunikačního prostoru. Díky pultové střeše je výška severní strany domu se zázemím minimální, naopak obytné prostory výškově gradují a otvírají se k jihu. Přesah střechy na jižní straně chrání dům před přehříváním a kryje pobytovou terasu. Zapuštěním vstupu vzniká také krytý prostor pro stání pro automobil.

Obytné místnosti: 4

Užitná plocha: 121 m2

Obytná plocha 88 m2

Zastavěná plocha 146 m2

Obestavěný prostor 470 m3

Orientace vstupu v,z

Spotřeba energie 0-50 kWh/m2 .rok

Zpět